Ekskursiot ovat yhden tai useamman päivän kestäviä opiskelijapiireissä järjestettäviä reissuja, joissa käydään yritysvierailulla yhdessä tai useammassa yrityksessä. Lähestyneen naistenpäivän kunniaksi Uranaiset järjestivät ekskursion, jonka aikana pääsimme tutustumaan eri tekniikan aloilla toimiviin naisesikuviin! Tapasimme useita eri tehtävissä ja tasoilla toimivia naisia ja saimme kuulla innostavia kertomuksia heidän työuriensa etenemisestä.

Ensimmäisenä kohteenamme oli Kalmar, jonka toimitilat löytyvät Tampereen Ruskosta. Aloitimme excupäivämme ihanalla aamiaisella.

Kalmar kuuluu Cargoteciin, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli noin 3,3 miljardia euroa. Cargotec työllistää yli 11 000 henkilöä. Cargoteciin kuuluu kolme osaa, joista Kalmar edustaa lastinkäsittelyratkaisujen ja -palveluiden tarjoamista satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin sekä raskaan teollisuuden käyttöön. Maailmalla joka neljäs kontti siirretään Kalmarin ratkaisujen avulla.  

Tästä linkistä pääset tutustumaan tarkemmin Kalmariin ja näkemään heidän satamalogistiikkaansa oikeassa käytössä! https://www.youtube.com/watch?v=JQUl4gmszn8

Esittelyn jälkeen jakauduimme kahteen ryhmään. Toinen ryhmä jäi pohtimaan uraan ja opiskeluun liittyviä aiheita ja toinen ryhmä pääsi näkemään Kalmarin testikentän ja upean The edge – huoneen. Oli mielenkiintoista nähdä, miten kontteja siirrellään ja miltä näyttää koneiden ohjauskeskus. Ekskursiolaisilla oli paljon kysymyksiä liittyen koneiden ja yrityksen toimintaan ja saimme hyvän keskustelun aikaiseksi.

Vierailu Kalmarilla päättyi yhteiseen keskustelutilaisuuteen, jossa kokosimme aamupäivän pohdintojen tulokset.

 

Seuraavaksi suuntasimme Brander Cafen kahvihuoneelle nauttimaan kakkubuffetista. Tarjolla oli monenlaisia kakkuja, niin suolaisia kuin makeitakin.

Kun kaikki olivat saaneet vatsansa täyteen kakkuja, oli vuorossa vierailu Futuricen Tampellan toimistolla. Saapuessamme toimistotiloihin, ensimmäisenä huomion herättivät upeat näkymät Tampereen keskustaan. Futurice tarjosi meille pientä syötävää ja juotavaa ja päivä jatkui rennoissa tunnelmissa. Futurice kertoi ensiksi heidän toiminnastaan, minkä jälkeen saimme kysellä kysymyksiä Mentimeter-sivuston välityksellä.

 

Yleisöllä oli jälleen paljon kysyttävää liittyen Futuricen työtehtäviin ja työpäivien kulkuun. Loppuun oli varattu aikaa vapaamuotoiselle keskustelulle työntekijöiden kanssa, ja paikalla olikin monta Futuricen työntekijää, joiden kanssa pystyi rennosti keskustelemaan niin työhön kuin vapaa-aikaankin liittyvistä aiheista.

Kivan excupäivän päätteeksi palasimme TTY:lle ja ilta jatkui säihkyvien Haalaribile-etkojen merkeissä. Nautimme toistemme hyvää seuraa, virvokkeita sekä Bitwisen tarjoamia sitruunalakuja. Lisäksi Näästaika tuli taiteilemaan upeita glittermeikkejä kaikille halukkaille. Päivä päättyi Haalaribileiden tanssilattialla yhdessä reivaten.